Anthony Pauwels D.O.

Osteopaat

In 2009 ben ik afgestudeerd als Master in de Kinesitherapie aan de Artesis Hogeschool van Antwerpen. Aansluitend heb ik een opleiding osteopathie gevolgd aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy – het huidige Osteopathy Academy). In juni 2015 studeerde ik af en in mei 2020 behaalde ik mijn definitieve beroepstitel in de ostepathie (D.O.).

De afgelopen jaren heb ik een job in het praktijkleven steeds gecombineerd met een vaste functie als kinesitherapeut en osteopaat in een professionele wielerploeg (Deceuninck – QuickStep). Daarnaast heb ik vele malen gewerkt voor de nationale wielerfederatie (KBWB) en heb ik deel uitgemaakt van de medische staff van het BOIC tijdens de Olympische Spelen van London (2012) en Rio de Janeiro (2016).

Osteopathie is een rechtstreeks raadpleegbaar en patiëntgericht gezondheidszorgberoep. Het is een manuele geneeswijze, waarbij zowel voor de diagnostiek als voor de behandeling bijna uitsluitend de handen gebruikt worden. De osteopaat doet beroep op het zelf genezend vermogen van de patiënt en heeft aandacht voor de persoon als geheel. Osteopathie heeft zowel een genezende als een preventieve functie.

Voor een behandeling is er geen doorverwijzing nodig van een arts. Een goede samenwerking tussen beide disciplines wordt echter zeer belangrijk geacht binnen de osteopathie. De kosten voor de behandeling worden direct na de behandeling afgerekend en zijn oftewel cash oftewel via de bancontact app (Payconiq) te betalen. Na betaling ontvangt u een attest bestemd voor uw mutualiteit waardoor u een gedeeltelijke terugbetaling kan ontvangen.

U kan bij mij terecht voor osteopathie bij kinderen en volwassenen. Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten.